Portofino – Cinque Terre

Jatkona Ranskan Rivieralle kuvablogi ilman suuria sanoa. Kännykuvat todistavat Italian Rivieran eli Ligurian rannikon kauneutta. Hypätkää Tulen ja jään kyytiin Genovasta Pisaan.

Milanosta junalla Genovaan

Eka päivä alkoi aamulennolla Milanoon, josta junailtiin Marco Polon ja Kolumbuksen Genovaan.

Eka matkapäivä päättyi yöpymiseen hotelli 7 Soli Frangipani Genovassa, josta aamulla junalla Rapalloon

Rapallo

Matkan eka rantaidylli.

Rantatie Santa Margherita Ligurian kautta Portofinoon

Kannattaa istua bussin meren puoleiselle penkille ja nauttia maisemista

Portofino

Kaupungin alun perin perustivat roomalaiset, jotka nimesivät sen Portus Delphiniksi eli Delfiinien satamaksi. Eipä uusi nimi Portofino eli kaunis satama ei ihan pieleen ole osunut. Pittoreski 500 asukkaan kalastajakylä kuuluu sarjaan Tulen ja jään.

Vesibussilla takaisin Rapalloon

Yöllä lahdelle heijastuva täysikuu oli viedä kauneudellaan unet. Matkan toinen aamianen oli elämys kaikille aisteille Hotel Piccolo Portofino patiolla. Sen voimaannuttamana vesibussimatkalle. Kts ranking sijoitus.

Cinque Terre

Cinque Terre eli viiden kaupungin maa koostuu viidestä kauniista kylästä, joiden välillä on vaellusreitit ja toki paikallisjuna meille laiskoille.

Monterosso al Mare

Paikallisjunalla Rapallosta Monterosso al Mareen, jossa oli mukava kahlata hiekalla, ihailla värikkäitä taloja ja aistia Välimeren tunnelmaa.

Vernazza

Yöksi vaatimattomaan La Perla delle 5 Terre majoitukseen, joka oli niin pieni ettei tahtonut löytyä edes mainioilla Nokian Here-karttapalvelulla. Aamiainen nautittiin viereisessä cafeessa ja pääkujan reunamilla kylän herätessä askareisiinsa.

Corniglia

Kolmas kylä oli rinteessä radan yläpuolella. Miten muutaman sadan metrin matka voikin tuntua pohkeissa ja nesteytystarpeena?

Manarola

Riomaggiore

Parasta ligurialaista Trenette pastaa pestolla tarjolla yhden Michelin tähden ravintolassa eikä Dau Cilan maisemissakaan valittamista.

La Spezia

Ligurian pääkaupunki oli kaiken kauneuden jälkeen siisti ja kliininen aivan kuin olisi toisessa maassa. Satama oli viihtyisä, mutta muuten emme niin tykänneet. Illallinen meni pieleen, kun emme malttaneet odottaa kolmatta tuntia pääruokaa. Neljännen yön Airbnb- majoitus Appunti Di Viaggio oli okei.

Pisa

Jos Pisan torni ei kallaisi, olisi vaikea keksiä syytä poiketa sinne. Mielellään täältä jo palaa Milanon sykkeeseen.

Suositus

Suosittelen Italian Liguriaa lomakohteeksi ja hieman pidempäänkiin visiittiin.

Tulen ja jään: Uskon, että tulen jälleen lomalle tännepäin. Cinque Terren kylät olivat kauniita ja erityisesti pidin Rio Maggioresta. Kaunein oli kuitenkin Portofino, joka on paratiisi, jonne joskus haluaisin jääda asumaan. Siellä on tasaisen mukava merellinen ilmasto ja kiinalaismassat eivät ole sinne vielä rantautuneet. Italian taitoa ja sanastoa pitäisi kehittää, Hintataso on eläkeläiselle korkeahko, mutta jos tinkii merinäköalasta niin ehkäpä jonain päivänä…

Junalla on mukava kiertää Italiaa. Suosittelen.

Miten paratiisikriteerit täyttyvät?

”Tulen ja jään” paratiisipiirteistä toteutuu 8½/10, sillä juuri nämä kylät ovat huikean kalliita ja talvella ei sää suosi.

☑ uuden kielen oppii kohtuullisella vaivalla tai pärjää nykyisillä taidoilla
☑ on valoisaa ja lämmintä (sekä ihmiset että ilmasto)
☐ on kohtuuhintainen arki ja toisaalta on luksusta tarjolla sitä kaivatessa
☑ maisema on kaunis
☑ elo on verkkaisen rauhallista, ja silti aktiviteetteja on tarjolla
☑ herkullista ruokaa (myös vegeä) on tarjolla
☑ tuntuu turvalliselta liikkua ja elää vapaasti
☑ on hyvät liikenneyhteydet, jos välillä kypsyttää
☑ Tulen ja ☑ jään kokemus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *