Riviera Cannesista San Remoon

Rivieralla on valaistunut olo. Valaistumisen aiheuttaa Välimeren turkoosius ja siitä heijastuva erityinen valo, joka jo vuosisatoja on houkutelleet kuvataiteilijoita.

Lappo ja Asterholma

Lappo on yksi kauneimmista kyläsatamista Ahvenanmaalla. Uudet rakennukset ja uusitut venevajat sointuvat maisemaan hienosti. Kevät on miellyttävin aika saaristossa; varsinkin ulompana ei ole ruuhkaa ja kaikki niityt ja puskat on kukassa.
Asterholma on rauhallinen, viehko saari lossimatkan päässä, jossa upeat rantaniityt, uimaranta ja mökkikylä.

Gran Canaria

Ennakko-odotus Gran Canariasta aurinkoa, hiekkaa, turisteja, hotellikyliä jne. ylittyi kirkkaasti ja korvautui postiivisella mielikuvalla saaresta, jonne voi poiketa toistekin.

Toblerone -vuorta etsimässä

Zermatt on alppikylä, jonka taustalla seisoo Toblerone -patukasta tuttu Matterhorn! VAU!

Tonavan alkulähteillä München, Salzburg ja Hallstatt

Tonava on Euroopan toiseksi pisin joki. Se saa alkunsa Saksan Schwarzwaldista, ja virrattuaan 2 845 kilometriä se laskee Romaniassa Mustaanmereen. Tonava on Euroopan suurista joista ainoa, joka virtaa lännestä itään.

Ischia

Ischiaa tuntemamme napolilaiset mainostavat kauniina kalastajakylänä, joka aidompi ja edullisempi kuin Capri.

Puerto de la Cruz ja Oratovan laakso

Oratovan vehreä laakso on saaren pohjoisrannalla. Oratavan laaksossa (Valle de la Orotava) sijaitsee, Puerto de la Cruz.

Teneriffa

Teneriffa on monille tuttu lomakohde. Se on Kanarian saarten suurin saari ja sijaitsee Atlantin valtameressä. Ikuisen kevään saaren ilmasto on sopivan tasaisen lämmin. Saarelta löytyy 8 mikroilmastoa trooppisesta vuoristoilmastoon.

La Gomera

Gomeran toinen aarre on, Garajonayn kansallispuisto Matkaaminen välillä pilvien yläpuolella tällä karun kauniilla saarella on elämys.

Tukholma ja ympäristö

Tukholma on kiehtova kohde ja paljon enemmin kuin tunnelbaana, Kaknästornet, Gröna Lund, Skansen tai Gamla stan. Käsitys Tukholman ympäristön upeista kohteista on saanut uutta sisältöä.

Merenkurkun saaret

Merenkurkun (Kvarken) saaristo on matalaa monessa mielessä. Korkeimmat mäet ovat 20 metrisiä ja samoin syvimmät kohdat merellä. Siirtolohkareita valtavasti. En tuonne uskaltaisi kuin soutaen.

Meksiko-Teksas-Louisiana

Road trip halki 1990-luvun alun Texasin ja Louisianan sekä poikkeaminen Rio Granden yli Mexicon puolelle avasi silmät maailmaan, missä kaikki oli tehty helpoksi ja kaikki oli suurta.

Trondheimista Bergenin kautta Osloon

Muuttuuko kliseinen ennakkokäsitykseni maasta, jossa on kaunista ja kallista, sää epävakainen, sähköautoja, turskaa, oudosti äännettyä ruotsia, vaurautta ja energiaa.

Portofino – Cinque Terre

Cinque Terren kylät ovat kauniita ja erityisesti pidän Rio Maggioresta. Kaunein kaikista oli kuitenkin Portofino, joka on paratiisi, jonne joskus haluaisin jääda asumaan.

Moselin laaksoa Luxemburgista Koblenziin

Sympaattinen Moselin jokilaakso viinitarhoineen ja -kylineen pesee mennen tullen reitille osuneet ranskankieliset Luxemburgin ja Verviersin, joista jäi kolkon ja viileän etäinen tuntuma.

Rein – Düsseldorfista Rüdesheimiin

Reinin jokilaakso on kaikkineen mielenkiintoinen kokemus. Ystävällisiä, kiireettömiä ihmisiä. Koulusaksalla pärjää auttavasti ja kaikki tuntuvat osaavan englantia. Tarjolla on hyvää ruokaa ja paikallisia viinejä.

Rein ja Alpit

Liechtenstein on kaikkineen mielenkiintoinen kokemus. Ystävällisiä, kiireettömiä ihmisiä, joilla normi lounas kesti parikin tuntia. Puhtaan raikasta vuoristoilmaa ja mahtavat maisemat. Hyvää ruokaa ja keskeinen sijainti,

Saarenmaa, Muhu ja Abruka

Saarenmaa on paratiisikandidaateista lähinnä sydäntä. Aina sinne kaipaa ja vaikka siellä olisi parikin viikkoa kerralla, niin on lähtö mantereelle on masentavaa. 

Haapsalu

Haapsalussa on viehkoa puutaloidylliä menneeltä ajalta, piispanlinnan rauniot, kukkeat puistot, uimarantoja ja kylpylöitä.

Tallinna ympäristöineen

Kokeneemmalle Tallinnan kävijälle suosittelen että laajenna reviiriä Tallinnan lähiöihin, maaseudulle tai pienempiin kaupunkeihin, niin koet jotain aitoa. Tallinnassa ei ole aitoa kuin itsekkyys ja hosuminen.

Hiiumaa

Luonto on samantyyppinen kuin Saarenmaalla. Hyviä uima- ja surffirantoja riittää. Hiidenmaa on meren pauhunaa ja luonnonrauhaa hakevalle mainio kohde. Pyörä- ja vaellusreittejä on riittävästi.

Napoli

Napolin Vanhassa kaupungissa vallitsee aito italialainen tunnelma: Vespat kadulla ja pyykit kuivumassa naruilla talojen välillä. Vesuviuksesta johtuva elämän filosofia näkyy. Miksi siivota, kun kaikki voi olla laavan ja tuhkanpeitossa jo huomenna.

Pompeiji, Amalfi-rannikko ja Sorrento

Suosittelen Sorrentoa ja Amalfi-rannikkoa lomakohteeksi. Sorrento tuntuu italialaisemmalta kuin koskaan niin hyvässä kuin pahassa. Amalfi-rannikon kylät ovat kauniita

Capri – Välimeren helmi

Capri on todellinen elämys, joka kuuluu sarjaan ainakin kerran elämässä ja miksei ikuisestikin, joskukkaro kestää.

Madeira – Atlantin helmi

Madeira sopii kaikille. Tekemistä ja näkemistä riittää.  Sinne on helppo matkustaa ja ilmasto on mukavan lämmin vuoden ympäri. Saarelaiset ovat ystävällisiä ja välillä jopa palvelualttiita. 

Mariehamn – Maarianhamina

Maarianhamina on kesäkaupunki ja kesäsesonki on tosi lyhyt eli oikeastaan vain heinäkuu. Lyhyen turistsesongin takia unelias maakuntapääkaupunki ei rytmiänsä muuta.

Teneriffa – vihreä maa

Teneriffa sopii kaikille ja tekemistä ja näkemistä riittää. Puerto de la Cruzissa on huomioitu myös liikuntarajoitteiset. Sinne on helppo matkustaa ja ilmasto on mukavan lämmin vuoden ympäri.

Slovenia ja Pohjois-Adrianmeri

Slovenia on pieni, mutta uskomattoman monimuotoinen ja kaunis maa Alppien ja Välimeren välissä.

Havsvidden

Aina, kun Havikseen on tultu stressiä purkamaan, on mieleen tullut, että täällä pitäisi olla useammin ja pidempään. Plussaa on luonto, mahtavat maisemat, tyylikäs ympäristö.

Malta

Välimeri vaikuttaa suuresti Maltan ilmastoon. Talvet ovat leutoja ja kesät ovat polttavan helteisiä. Merituuli viilentää useimpia kesäpäiviä, mutta keväällä ja syksyllä Afrikasta puhaltava Sirocco voi tuoda epämiellyttävän kuumaa ilmaa.

Öölanti – Öland

Öölanti yhdistyy mantereeseen komealla 6km pituisella sillalla, joka onkin ensimmäinen nähtävyys automatkalla. Öölanti voisi voisi olla paratiisi jonne joskus jään asumaan. Idyllinen ympäristö ja rauhallista turistisesongin ulkopuolella